Vallom, hogy a személyes találkozás más minőséget képvisel, mint az online “találkozások”. Ennek figyelembevételével törekszem arra, hogy a lehető legtöbb alkalommal találkozzunk a klienseimmel a rendelőmben. 

Ha valamilyen okból kifolyólag nem tud személyesen részt venni pszichológiai üléseken, akkor az online tanácsadás kiváló módja, a klasszikus tanácsadás illetve terápia kiváltására.

Egy olyan rendszert, egy olyan céleszközt kerestem az online ülésekhez, mely a lehető legjobb kép és hangminőséget garantálja az ülések során, továbbá maximális biztonságot nyújt a klienseim számára a bizalmas beszélgetéseink során. 

Az online tanácsadás ugyanúgy zajlik, mint egy személyes tanácsadás vagy terápia, leszámítva azt, hogy a kliensnek magának kell megteremtenie a nyugodt, zavartalan környezetet és biztosítania a megfelelő számítástechnikai hátteret.
Az online tanácsadás előnyeiről és hátrányairól itt olvashat. 


Röviden összefoglalom hogyan zajlik egy online terápia a bejelentkezéstől az első alkalomig:

1.Időpont egyeztetés emailen vagy telefonon 

2. A céleszköz/program feltelepítése VAGY a webes felület megnyitása

3. Bejelentkezés a programba

4. Teszthívás

5. Az első alkalom díjának átutalása

6. Az első alkalom a megbeszélt időpontban

A programot egy link formájában küldöm meg emailen, amely egyszerűen telepíthető vagy a program webes felületén is csatlakozhat az előre egyeztetett alkalomhoz. 


A programról: 

A program, amit használok az online pszichológiai ülések alkalmával a minőség és biztonság szempontjából is alkalmas ezek lebonyolítására. Az USA-ban a Health Insurance Portability and Accountability Act’s Privacy Rule – HIPAA Privacy Rule (Egészségbiztosítási Hordozhatósági és Felelősségi Törvény Titoktartási Szabálya) szabályozza, hogy milyen személyes adatokat használhatnak az egészségügyben dolgozók ellátási és kutatási célokra.
A törvény eredeti célja, hogy egyfelől megvédje a betegek személyes adatait, de ugyanakkor ne akadályozza az információáramlást az egészségügyi ellátásban és a kutatásban. Az általam használt program megfelel ezeknek az előírásoknak.


A minimális technikai feltételek, melyek szükségesek az online ülés lefolytatásához:

-A szolgáltatás egy átlagos, a háztartásokban elérhető kábelnet csatlakozási lehetőség segítségével és bármilyen típusú újgenerációs 3-4 évnél nem régebbi számítógépről, laptopról vagy iPad-ről bárki számára elérhetőek!

-Az idősebb generációs számítástechnikai eszközökkel is elérhető, de ezekben az esetekben előfordulhat, hogy megfelelő felbontású kamerát kell beszerezniük a felhasználóknak. 

-Internet hozzáféréssel kapcsolatos minimum elvárások:
Sávszélesség minimum igénye a garantált 512 kbps feltöltési sebesség.

-Javasolt kamerák:
Kamera típusok: Logitech C525, Logitech C615, Logitech C920

-Minimum kritériumok a számítógépek esetében:
Microsoft Widows alapú számítástechnikai eszközök
Windows XP SP2 vagy későbbi
Windows Vista SP1 vagy későbbi
Windows 7, 8

-Processzor:
2 GHz Intel Core 2 Duo vagy egyenértékű

-Memória:
Windows XP: minimum 512 MB RAM 
Windows 8, Windows 7 or Vista 32-bit: minimum 1 GB RAM 
Windows 8, Windows 7 or Vista 64-bit: minimum 2 GB RAM

-Videókártya:
OpenGL 1.3, vagy OpenGL 1.2 (+multitexturing extension)

-Hangkártya:
Bármilyen standard hangkártya.

-Mac alapú számítástechnikai eszközök:
Mac OS X 10.6
Mac OS X 10.7
Mac OS X 10.8
Mac OS X 10.9

-Processzor:
Bármely Intel típusú processzor.

-Ipad: bármely minimum 2. generációs iPad eszközről, kifogástalan minőségben elérhető.

Az online pszichológiai tanácsadásról az általam alapított online pszichológiai magánrendelő oldalán: www.netterapia.hu oldalon is  tájékozódhat, a honlaphoz kapcsolódó Facebook-oldalon pedig érdekes cikkeket olvashat.